בוצ'רי& יקב ויתקין – חוויה קולינרית בב"ש

בערב שלישי אחד, כשהשבוע רק התחיל להתגלגל מצאתי את עצמי באחד האירועים הקולינריים הכי טעימים שיצא לי להיות בהם לאחרונה: ערב יין ובשר בבוצ׳רי. לא מדובר בעוד ארוחת ערב במסעדה, אלא באירוע חד פעמי שמתרחש אחת לחודש, כשבכל פעם מתארח יקב אחר לערב שכולו שילובים מדויקים, אוכל מוקפד, והרבה יין טוב. הערב שאני השתתפתי בו היה בשיתוף יקב ויתקין יקב בוטיק מהאהובים בארץ והיה בנוי בצורה שלא פחות ממושלמת: חמש כוסות יין שונות שליוו חמש מנות בשר שנבנו במיוחד לפי האופי והטעמים של כל יין.

הגענו לחדר פרטי במסעדה, אווירה אינטימית ומוקפדת, שני שולחנות ארוכים עם קהל מגוון של סקרנים, חובבי בשר ואניני יין. עוד לפני שהספקנו למזוג כוס ראשונה, הוגשו לשולחן שתי מנות פתיחה: פאני פורי עם סביצ׳ה מרענן, וסלט כרוב קריספי עטוף בחסה. טייק מפתיע ומוצלח על מנות פתיחה קלאסיות, שמיד הכניסו לאווירה.

בהמשך הערב, נציגי יקב ויתקין הציגו את הסיפור שמאחורי היינות כל כוס לוותה בהסבר אישי על הזן, האזור והייחודיות, ומהצד השני-הגיעו המנות. שף המסעדה יצר התאמות מדויקות ומקוריות כל מנה תואמה במיוחד ליין שהוגש לצידה, וזה הורגש היטב.

המנה הראשונה שפתחה את הערב הייתה שקדי עגל בגלייז צ׳ילי על מצע קרם תירס עונג צרוף. שילוב מתוק חרפרף עם ביס חלק ומנחם שפתח את התיאבון כמו שצריך. מיד אחריה טרטר שייטל בלחמניית בריוש עם ביצת זהב הטרטר היה פשוט מדויק, איכותי בטירוף, לחמנייה חמימה ורכה, ביצת הזהב הייתה קצת מיותרת מבחינתי אבל גם לא הפריעה, וזה בדיוק מה שיפה כששמים אותה בצד.

אחר כך הגיע פיקניה ברוטב יין מנה שגורמת לך להבין למה בבוצ׳רי מתגאים בבשר שלהם. נתח מדויק, עשוי בדיוק כמו שצריך, נמס בפה. ואז נתח קצבים נברסקה עם סטייק דלעת עוד שילוב שבוצע ברמה גבוהה מאוד, המלחמות סביב השולחן היו על מה יותר טוב הדלעת או הבשר.

אבל השיא עוד לפנינו. לקראת הסיום, כשהיין כבר התחיל לעבוד על כולם, השף נכנס עם שולחן גדול שעליו נתחי אנטריקוט עסיסיים ודלעת שנצלתה במקום. לכל שולחן הוגש גריל קטן שאיפשר לנו לצרוב את הנתחים בעצמנו עד מידת העשייה המדויקת שאנחנו אוהבים. השואו היה כיפי, אבל הביס? נדיר. זה היה נתח האנטריקוט הכי רך שאכלתי בחיים. באמת.

הערב הסתיים עם קינוח מצוין (וכן, גם הוא הותאם ליין שנמזג איתו), והרגשה שזו לא הייתה עוד יציאה למסעדה אלא ערב קולינרי אחר, מוקפד, מרגש, ומלא הפתעות. כל ערב כזה מתקיים פעם בחודש, וכל פעם יקב אחר מגיע להתארח. כך שבכל חודש החוויה מתחדשת עם תפריט חדש, שילובים שונים ויינות מסקרנים. למי שאוהב בשר איכותי ויין טוב זו חוויה שחייבים לטעום. ואם אתם שואלים אותי, כדאי להשאיר את האוטו בבית ולהגיע במונית. בכל זאת, חמש כוסות.

הגר גבאי

בלוגרית אוכל, יוצרת תוכן ואמא של שקד וארז. המטבח הוא כל עולמי, ואני אוהבת לכתוב על אוכל, טעמים וחוויות קולינריות.

תפריט נגישות

נפתח לכם התאבון

מחכים לכם באפליקציית ״אוכלים״
עם מגוון הטבות טעימות ושוות במיוחד

להורדת האפליקציה: