נכון, זה לא מסעדה, זה בר צעיר קלאסי בלב שכונה ד'.
לפני כמה ימים קפץ לי פוסט בפייסבוק על זה שהגיעו חבר'ה רציניים ממש (עם עבר מרשים מאוד במסעדות בעלות שם בעולם) לבר גיורא לבנות תפריט חד ושונה- שורה תחתונה? אהבתי.
לא מעט יצירתיות והשקעה בפרודוקטים טובים הביאה כמה מנות מאוד מעניינות שאני לגמרי רואה את עצמי מזמין שוב:
חציל בג'קוזי- מנה ראשונה מיוחדת, ממש מפתיעה, חתיכות גדולות של חציל עם רטבים שספיר דירגה כמנה הכי טובה שלקחנו (לא צילמתי, תקלה שלי).
ברווז בסירה- בתוך מן ג'בטה רצינית מנה של חזה אווז מוקפץ עם פטריות וגבינה טבעונית, כל ביס בצבע.
חצי עוף- כשמו כן הוא, ממש חצי עוף בקונפי עם פסטו כוסברה. מנה גדולה שמצריכה שני אנשים וכפפות כדי לפרק אותה כמו שצריך.
פאד קפאו- המנה המנצחת שלי. גם אני הופתעתי לראות מנה תאילנדית קלאסית באמצע תפריט בבר שאין בו בכלל סימנים אסיאתים אבל שמחתי מאוד לגלות שהמנה עשויה ממש טוב עד לביצה הרכה וחריפה כמו שצריך.
כל זה בא בטוב עם 50% הנחה על האלכוהול עד 21:30 ולפי מה שהבנתי יש גם 3+1 על הראשונות.
הצלחתי לתפוס את שני החבר'ה האלה שעובדים על התפריט, רוסלן ושלומי, ויש להם סיפור מטורף- הם חזרו לארץ אחרי תקופה ארוכה במסעדות גדולות בעולם וממש כיף לשמוע אותם מדברים בלהט אמיתי על אוכל.
לקינוח לקחנו, לפי המלצתם המוצלחת, מין קינוח במבה סילאני שהיה טעים בטירוף ובעיני הוא הברקה בעולמות של קינוחים פרווה (המקום בשרי בלבד, ללא תעודת כשרות וסגור בשבת).
אני מניח שהתפריט עוד ישתנה כמה פעמים עד שיסגרו על התוצאה הסופית אבל בעיני הכיוון הוא מעולה.